SYLVIA HEIRBAUT

Sylvia Heirbaut maakt sinds 2005 deel uit van het Clapaja team.
Ze staat in voor de lessen klassiek ballet, jazzdans, tapdans, Ierse dans en funk aan kinder- en jeugdgroepen.
Sylvia begon zelf als kleuter te dansen in Clapaja en al snel begon zij zich in verschillende dansdisciplines te verdiepen.
Op 15-jarige leeftijd werd zij lid van de Clapaja company waarvan zij nu nog steeds deel uitmaakt.
Met de Company was zij als danser te zien in heel wat operettes, musicals, plaatselijke evenementen en natuurlijk de Clapaja shows zelf.
Daarnaast was zij lid van het ensemble in de wonderlijke Efteling sprookjesshow en het showballet van K3.
Sylvia schoolt zich al jaren bij op internationale dansstages en is ook steeds enkele malen naar Nice (Frankrijk)  en  New York (USA) afgereisd om er verscheidene workshops te volgen en zich te laten inspireren door de musicals op Broadway.
Ze is reeds 8 jaar huischoreografe voor het musical- en operettegezelschap Belcanto in Sint-niklaas en sinds 2008 neemt zij ook de leiding over de groep cheerleaders van Clapaja bij de Sint-niklase Condors (basketbal 2de nationale).
Naast Clapaja is ze ook danspedagoog te dansstudio Ijvi Hagelstein (studio 100) als docent modern en tapdans en geeft ze tijdens vakantieperiodes jongerenstages (klassiek ballet, tapdans) voor FEDES.
Naast dit alles behaalde ze haar diploma “master in de biomedische wetenschappen” aan de universiteit van Gent (2008) en is ze nu parttime werkzaam als licentiaat wetenschappen in het secundair onderwijs.