Maak kennis met ons team

Al onze lesgevers zijn gediplomeerde mensen die stuk voor stuk op Clapaja zijn opgegroeid. Zij brengen met veel enthousiasme hun eigen passie over op de leerlingen. 

Claire Paniez


Behaalde in 1963 het diploma van Licentiate Lich. Opl. en Gegradueerde in de Kinesitherapie aan de KU Leuven. Later nam ze haar jeugdpassie voor ballet terug op en ging zich vervolmaken in eigen land en daarna in heel Europa. Ze volgde er Jazzdans, Klassiek Ballet, Moderne Dans en Tapdans bij heel wat gerenommeerde leraars.

In 1971 richtte zij de "dansgroep CLAPAJA" op, ondertussen uitgegroeid tot een volwaardig en toonaangevend dansinstituut met een reputatie tot ver buiten onze regio. Ze is er tevens de huischoreograaf en houdt, samen met dochter Inge, als zaakvoerder de touwtjes stevig in handen. Sinds 1982 is hun Show een verzorgd visitekaartje dat jaarlijks terugkeert..

Van 1980 tot 1987 was zij tevens assistente Dans aan het Instituut Bewegingswetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven. Sinds 1992 trekt ze elk jaar naar de USA om zich verder te vervolmaken in dans. Met haar laatste nieuwe passie "Ierse Dans" staat ook Ierland ondertussen op haar programma. Sinds 2003 volgt zij er workshops bij bekende leraars uit Riverdance.

Ze verzorgde de choreografie voor verschillende slotmanifestaties: Agribex (Heizel), 50 jaar Thuiszorg (Vorst-Nationaal. Een aantal operettes en musicals voor Belcantogezelschap Sint-Niklaas, Kortrijks Lyrisch Toneel, ZoMa, Aruna, Choreografieën voor Vredefeesten, Sterfeesten, Genesius in 't 100, Sint in de Piste, Sant Awards, Annie de musical, Alice & Wonderland. En recent nog de musicals Rent - Passing strange - Evita - the Wild Party - Jekyll and Hyde en sunset boulevard - de musicals van Bohemian Productions.

Ze gaf CLAPAJA bekendheid door haar verzorgde massale choreografieën.

Inge Peersman


Dochter van CLAIRE PANIEZ, werd reeds van kleins af aan met de dans geconfronteerd. Daardoor wilde zij zich ook bekwamen in de danskunst. Na haar studies aan de Vlaamse Dansacademie te Brugge werd ze danspedagoog bij danscenter CLAPAJA.Een rol die ze er ook vandaag nog vervult, aangevuld met de opdracht van huischoreograaf bij CLAPAJA en zaakvoerder. Waar zij vroeger regelmatig zelf op de scène stond zwaait zij nu de scepter backstage bij de grote CLAPAJA-shows.

Ze verzorgde een aantal jaren de choreografie bij het Belcantogezelschap en diverse lyrische gezelschappen.

Ze is tevens dansdocent bij FEDES en assistent "Horton-techniek" van Ray Tadio op internationale dansstages.

Haar tweede thuis heeft ze gevonden in New York waar ze zich jaarlijks bijschoolt en op zoek gaat naar vernieuwing.

Ze danste in een reeks Festivaria-openluchtproducties op het Donkmeer.

Maakte choreografieën voor operettes (oa. Het land van de Glimlach, De Csardasvorstin, De Mikado, Orfeus in de Onderwereld, La vie Parisienne, De Kuise Suzanna), ook voor Vredefeesten en Sterfeesten in Sint-Niklaas, Jubileum 50 jaar Thuiszorg, Sint in de Piste, Genesius in 't 100, diverse Sinterklaas- en Kerstacties voor o.a. Plopsaland. De musical "Annie" voor de Broederscholen.

Sylvia Heirbaut

Sylvia Heirbaut maakt sinds 2005 deel uit van het Clapaja team. Ze staat in voor de lessen klassiek ballet, jazzdans, modern en funk van kinderen tot volwassenen. Sylvia begon zelf als kleuter te dansen in Clapaja en al snel begon zij zich in verschillende dansdisciplines te verdiepen. Op 15-jarige leeftijd werd zij lid van de Clapaja company waarvan zij nu nog steeds deel uitmaakt. Met de Company was zij als danser te zien in heel wat operettes, musicals, plaatselijke evenementen en natuurlijk de Clapaja shows zelf. Daarnaast was zij lid van het ensemble in de wonderlijke Efteling sprookjesshow en het showballet van K3. Sylvia schoolt zich al jaren bij op internationale dansstages en is ook steeds enkele malen naar Amsterdam, Nice (Frankrijk), Sicilië, New York (USA) afgereisd om er verscheidene workshops te volgen en zich te laten inspireren door de musicals op Broadway. Ze is reeds 14 jaar huischoreografe voor het musical- en operettegezelschap Belcanto in Sint-niklaas en had ook de leiding over de groep cheerleaders van Clapaja bij de Sint-niklase Condors (basketbal 2de nationale). Buiten Clapaja is ze ook al jaren danspedagoog te dansstudio Dansemble als docent moderne dans en is sinds kort ook aan de slag als gastdocent tapdans aan het Koninklijk conservatorium in Brussel.  Naast dit alles behaalde ze haar diploma "master in de biomedische wetenschappen" aan de universiteit van Gent (2008) en is ze ook nog werkzaam als licentiaat wetenschappen in het secundair onderwijs.

Melina Heirbaut

Melina begon op 7-jarige leeftijd met haar eerste balletles in danscenter Clapaja. Al snel kreeg ze de dansmicrobe te pakken en begon ze ook met jazzdans. Na enkel jaren werd ze toegelaten in de kinder- en later tienerselectie. Ze volgde ook de andere dansdisciplines: tapdans, musical en funk en werd toegelaten in de Company van Clapaja. Met de Company nam ze deel aan verschillende evenementen en operettes van o.a. Sint-Niklase Belcantogezelschap, Kortrijks Lyrisch Toneel en Bohemian productions.Op 18-jarige leeftijd besloot ze om van dans haar carrière te maken en volgde ze de opleiding theaterdans uitvoerend jazz aan de Fontys dansacademie in Tilburg.
Ze deed mee in verschillende choreografieën van o.a. Pattie Obey, Marjon van Grunsven, Silke Ortlof, Marilena Grafakos, Sheron Wray, Marlise Mc Cormack en Barrie Stevens en nam tevens deel aan het IT's festival in Amsterdam en festival mundial in Tilburg (2003). Naast de Erasmus uitwisseling naar de universiteit in Nice nam ze ook deel aan stages en workshops in Nice, New York, Brugge en Amsterdam. Nam Tevens deel aan het "Advance Dance project" in Monaco (2004). Werkte mee aan DIHS project "Dance as Integrated in Humanities and Society" in Amsterdam (2005).
Behaalde in 2006 het diploma docent dans aan het hoger instituut voor dans in Lier en werkte vervolgens aan de academie van Beveren, Jeugdtheater ondersteboven en Dansschool Terpsichore in Berlare.
Ze behaalde in 2011 een banaba creatieve therapie dans-en beweging en werkte vervolgens 2 jaar met de jongeren van de K-dienst van AZ Nikolaas als dans-en bewegingstherapeut.In 2006 startte ze bij Clapaja als leerkracht van de jeugdgroepen ballet en gaf jazzdans aan de buitengemeenten Temse en Waasmunster en Sinaai . Al snel volgden de selectiegroepen Ballet en was ze elke dag aanwezig in Clapaja.

Sinds 2009 geeft ze les in het Koninklijk atheneum van Beveren aan de sportrichting optie dans en behaalde attest adjunct-directeur aan het gemeenschapsonderwijs. Momenteel volgt ze enkele cursussen aan de Master opleidings- en onderwijswetenschappen, om zichzelf nog verder te verrijken in de wereld van onderwijs.

Na de geboorte van haar zoontje Theo in 2019 heeft ze besloten om wat meer tijd vrij te maken voor de familie, hierdoor is ze gestopt met de Company en heeft ze besloten om enkel nog de balletlessen aan de jeugd- en selectiegroepen te geven. 

Veerle Ferket

Sinds 1985 danst ze bij CLAPAJA waar ze zeer goed opgeleid wordt in Jazzdans, Klassiek Ballet, Tapdans, Funk en Musical. Vanaf 1992 maakte ze deel uit van de company. Dat waren fantastische jaren met een hoop leuke herinneringen. Rond de eeuwwisseling nam Veerles leven een beetje een wending: ze was intussen getrouwd, het studeren was afgelopen en dus moest er wat meer gewerkt worden; vandaar het afscheid van de company.

Het lesgeven bij CLAPAJA combineert ze momenteel met haar studie bachelor secundair: Nederlands, Engels én met haar gezin. Ze heeft 3 zonen en 1 dochter die ondertussen ook allemaal de danskriebels te pakken hebben. 

De 2 groepjes van Stekene, waar ze in 1999 les aan begon te geven, zijn er intussen reeds 5 geworden en ze probeert hier elke week mee te geven waar ze zelf al zo lang plezier aan beleeft.

Andere referenties:

Operettes op het Donkmeer, Het Sint-Niklase Belcantogezelschap, Kortrijks Lyrisch Toneel, Aruna, Musicals, from the Heart, diverse TV-optredens en videoclips, Sportpaleis (Clouseau, Night of the Proms), Donna-radio, Zomertour, enz.

Lore van den Broeck

Lore Van den Broeck (°1992, Sint-Niklaas) studeerde in 2018 af als Master Muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Tijdens haar opleiding ging ze steeds op zoek naar manieren om klassieke vocale muziek te combineren met een vleugje humor. Hieruit ontsproten o.a. haar eigen voorstellingen "Fameus", "Emilia. Not by Shakespeare" en "Narcissa" over het leven van Florence Foster Jenkins. In samenwerking met Ferdinand Ensemble schreef ze later nog "Eimée", een muzikale kindervoorstelling, waarbij haar ervaring met eigen shows goed van pas kwam.

Na haar afstuderen ging Lore aan de slag als lerares zang, vocaal ensemble, muzikale opvoeding en Nederlands aan verschillende middelbare scholen en academies. Bij Danscenter Clapaja was ze (en is ze nog steeds) al enkele jaren actief als lerares jazzdans, kleuterdans en musical. Als kind kreeg ze bij Clapaja de danskriebel te pakken en volgde er klassiek ballet, jazz, tapdans, Ierse tap en musical. Later maakte ze tien jaar deel uit van de selectiegroepen.

Tegenwoordig is Lore vooral actief als vocal coach en leerkracht. Ze is een vaste waarde in het creative team van musicalgezelschap Belcanto (Sint-Niklaas) en wordt regelmatig gevraagd voor presentaties, workshops en coachings van koren of verenigingen.

Latoya D'hollander

Latoya D'Hollander begon op 6-jarige leeftijd met klassiek ballet in Danscenter Clapaja in Sint-Niklaas. Enkele jaren later kwamen daar ook jazzdans en tapdans bij. Nu volgt ze nog steeds wekelijkse lessen als lid van de Ex-Company.

Na het middelbaar onderwijs heeft ze de bachelor Office Management behaald aan de Karel-de-Grote-Hogeschool in Antwerpen. Toch bleef het haar droom om les te geven in dans waardoor ze de opleiding Docent Dans volgde aan Fontys Academie voor Danseducatie, onderdeel van Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg (Nederland). Dankzij een uitgebreid lesprogramma in de verschillende dansstijlen werd ze opgeleid tot een veelzijdige dansdocent, dansmaker en performer.

Na haar afstuderen in 2015 ging ze aan het werk als Docent Kunst in Cultuureducatie op Fontys Hogeschool voor de Kunsten, waarbij ze instond voor de lessen Dansgeschiedenis. Sinds 2019 is ze Lector ICT-Toepassingen, Office Management, Event Management en stagebegeleider op AP Hogeschool in Antwerpen.

Sinds 2014 geeft ze les bij Danscenter Clapaja waar ze in Stekene de lessen Klassiek Ballet geeft en in Sint-Gillis-Waas de lessen Jazzdans. Sinds 2019 neemt ze ook de Kleuters en 1e-2e-3e leerjaar van Sint-Niklaas onder haar hoede.

Doorheen de jaren schoolde ze zichzelf bij op de Tremaine Dance Conventions in Orlando en bij Amy Brodhead Pedevilla uit Innsbruck. Daarnaast volgde ze ook in België dansstages van onder andere Jorge Vazquez, Yuki Chiba, Stacey Printz, Theresa Pixer, Peter Kongs, Ray Tadio, Jac Delsing en Eliane de Gendt.

Nele de Klerck

Nele (38) begon als kleuter te dansen bij danscenter Clapaja en gaandeweg leerde ze er niet alleen jazz, maar ook tal van andere dansdisciplines kennen, waaronder klassiek ballet, moderne dans, hedendaagse dans, musical, tapdans, funk, salsa, rock&roll, etc. Ze maakte verschillende jaren deel uit van de Clapaja Company en was vaak te zien in productie van onder andere Patrick Onzia, Marc Boon, Het Belcanto Gezelschap, Het Kortrijk Lyrisch Gezelschap, etc. Ze heeft tientallen internationale dansstages op haar teller staan. Van 2006 tot 2014 maakte ze reeds deel uit van het Clapaja docenten team, als leerkracht klassiek ballet in Stekene. Na de geboorte van de twee dochters, Marie (12) en Fleur (10) zette ze even een stapje opzij, maar bleef ze wel stand-by om te haar collega's te vervangen waar nodig. Vanaf september 2023 pikt ze de draad terug op en neemt ze vast de lessen in Waasmunster (kleuters, ballet, jazzdans) voor haar rekening. Nele werkt als accountmanager bij een communicatiebureau en runt samen met haar echtgenoot een sportzaak. In haar vrije tijd komt ze drie keer per week zelf dansles volgen op Clapaja.

Nikita van de Vyver

Nikita Van de Vyver begon op bijna 5-jarige leeftijd met kleuterdans in danscenter Clapaja in Sint-Niklaas.

Een jaar later kwamen daar ook klassiek ballet en tapdans bij.

Dansen bleef haar passie en in 2010 werd ze gevraagd voor de tienercompany.

Na enkele jaren tienercompany gevolgd door de pré-company kwam ze uiteindelijk in 2016 in de company terecht, waarin ze nu nog steeds danst.

Met de selectiegroepen was ze te zien in Plopsaland, als cheerleader bij de Condors, natuurlijk op de Clapaja shows en ook op andere evenementen.

In de vakanties schoolt ze zichzelf bij door verschillende nationale en internationale stages te volgen.

De nieuwe dingen die ze hier leert, brengt ze ook graag over naar haar leerlingen.

De danslessen op Clapaja combineert ze met een fulltime job als leerkracht in het lager onderwijs.